Bulgarian BG English EN Russian RU
  • февруари

    16

    2018
  • 940
  • 0

Здравословно хранене

Здравейте, приятели! Наскоро във facebook, отново попаднах на публикация на тема: „Здравословно хранене“. Предполагам, че повечето от вас ежедневно попадат на подобни публикации, кои пуснати с цел информация, кои напълно комерсиално! Информацията в тях е общо взето една и съща, затова реших да видя, какво пише по въпроса и в Уикипедия. Ето какво има в статията там: „Здравословното хранене е балансирана консумация на храна, осигуряваща повече от 40 хранителни вещества. Тези незаменими хранителни вещества включват 9 аминокиселини. Аминокиселините се съдържат в: белтъците, някои мастни киселини, (съдържащи се главно в растителните мазнини), витамините и минералните вещества. Храните доставят също веществата, източници на енергия за организма – белтъци, въглехидрати и мазнини. Храните, особено тези от растителен произход, са богати източници на биологично активни съединения, които не са хранителни вещества, но оказват влияние върху здравето на човека. Пълноценното хранене изисква консумация на разнообразна храна. Това може да се постигне, като в диетата се включат храни от различните хранителни групи. Препоръчително е в отделните дни да се избират различни представители на тези групи. При децата количеството на консумираните храни е по-малко. При бременните или кърмещите жени, старите хора които са с високи физически натоварвания, или други различни заболявания, диетите може да са различни и трябва да съответстват на специфични изисквания за съответното състояние“. Сами виждате, че информацията е доста по-оскъдна даже от повечето публикации, които циркулират в интернет.

В това, че още в древността храната, е била нашия единствен и достатъчен лечител, аз самия, а предполагам и повечето от вас, вярват! За съжаление днешната храна, няма нищо общо с тази в древността, като вид, разнообразие и съдържание на полезни вещества, а като добавим и замърсяванията на почвата, въздуха, водата и допълнителните химикали за подобряване на външния вид и количеството добив на плодове и зеленчуци, то да се говори за „Здравословно хранене“, е меко казано странно! Тук въобще не засягам хранителните продукти от животни и техните производни, защото там положението е още по-нерадостно! Много от вас, сигурно ще ме репликират, че има стандарти за качество, съдържание, BIO, HAССP, ISO и други сертификати, доказващи полезността и безвредността на храните, предлагани на пазара! Ще се съглася с уговорката, че все пак дори отговарящите на всички нормативи, хранителни продукти нямат сходство с тези от древността и отново да се говори  за „Здравословно хранене“, е меко казано странно! Аз самия съм избрал по-малкото зло и се храня с възможно най-полезната и безвредна храна, предлагана в търговската мрежа (включително BIO магазините), но това в никакъв случай не го приемам за здравословно! Именно затова в нашето семейство, отдавна храната е само за удоволствие и приятни мигове с близките ни! Всички необходими аминокиселини, витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, протеини и др., си ги набавяме с хранителните добавки на Корпорация „Siberian Health“! За всички вас, които сте се заинтересували и все още четете тези редове, препоръчвам да прочетете и информацията за един от патентованите топ-продукти на Siberian Health, като  проследите линка: https://goo.gl/S2BacV

Ако ви е харесала моята интерпретация по темата „Здравословно хранене“, може да оставите коментар! Ако ви е харесала информацията за предлагания продукт, може да се регистрирате в нашия екип и да го закупите от интернет магазина на Siberian Health или да се свържете с мен за повече информация!

Здраве и благоденствие, приятели!

Сайт на NHD Team - независими бизнес-партньори на Siberian Wellness. Официалният сайт на Корпорация Siberian Wellness е siberianhealth.com. Този сайт не е интернет-магазин. Информацията, публикувана на сайта носи препоръчителен характер и с цел общи познания, Тя не заменя професионална консултация с медицински специалист. Винаги се обръщайте за съвет към Вашия лекуващ лекар. Хранителните добавки не са лекарствени средства.

Дизайн и реализация от