Bulgarian BG English EN Russian RU
  • март

    24

    2018
  • 662
  • 0

Защо боледуваме ?

Научени сме да мислим, а и така ни е по-удобно, че всички са ни длъжници, и ние искаме да получим всичко от всеки. Това е неправилно. Много отдавна целият цивилизован свят разбра простата истина: здравето на човека преди всичко зависи от самия него.

Защо боледуваме ? – До ден-днешен ние мислим, че някой друг ще ни даде здраве, ще ни го поднесе на тепсия. Това е голяма заблуда. На младини сме сигурни, че доброто здраве е дадено завинаги и започваме да му обръщаме внимание едва когато навлезем в средната възраст, когато се появят първите признаци на неговото влошаване: умора, настинки, симптоми за нарушена дейност на сърдечно-съдовата система. А на нас ни се иска да бъдем здрави, красиви, стройни , желани и обични. Но ако ние намерим време за здравето си едва когато навлезем в напреднала възраст, когато вече сме натрупали хронични заболявания – за съжаление или е много трудно, или е просто невъзможно да си върнем здравето.

Е след като знаем всичко това – Защо боледуваме ?

Според данни от социологическите изследвания здравето на нацията само на 15-20% зависи от здравеопазването. Останалите 80% се формират от нашия начин на живот, нашите финансови възможности, нашия джоб, нашето хранене, битовите условия и т.н. Именно това е същността на въпроса – Защо боледуваме ?. Най-важният, най-мощният лост в запазването на здравето е разбира се, правилното, рационално хранене. Всички знаем, че за да бъдем здрави и красиви, трябва да се храним добре. Но малцина от нас знаят какво е правилно хранене. Нашите вкусови предпочитания и гастрономически традиции са нещо много сериозно, но за съжаление те често вредят на здравето ни. Същевременно е много трудно да ги променим коренно. Какво е необходимо на човек, кои хранителни компоненти са му нужни на първо място? Оказва се, че не ни достига това, което преди време дори не сме знаели : така наречените биологично активни вещества, които регулират активността на определени ензими и ни предпазват от различни вредители от химическо и физическо естество.

Съществува понятието хранителна плътност на менюто, тоест съдържанието на витамини и биологично активни компоненти в продуктите. И преди сто, и преди двеста, и преди хиляда години това съдържание е било приблизително същото. Обаче ние еволюционно твърде много сме изпреварили природата, влизайки в конфликт с нея.

Днес от традиционните натурални продукти е невъзможно да се получи всичко необходимо на нашия организъм. И ние трябва да проумеем този факт. Какво да направим? Има един прост, но много ефективен начин – купете кутийка с БАД. Когато отворим кутийката, ще намерим вътре капсула. В капсулата по препоръка на медиците е приготвено и опаковано по удобен начин това, което ни е нужно. В нея са събрани всички микронутриенти в нужното количество и съотношение. Достатъчно е човек просто сутрин да изпие една капсула с обичайната закуска и след това спокойно да тръгне за работа. Може и вечерта допълнително да изпие още една капсула и проблемът е решен.

Проведените от нас изследвания показват, че след едномесечен редовен прием на БАД само острите респираторни заболявания намаляват с 35%. Това е един от показателите на нашата адаптация.

Какво още ни дават биологично активните добавки?

Те веднага могат да запълнят дефицита, за който вие знаете. Те позволяват да се индивидуализира нашето хранене веднага. Та нали всички ние сме много различни: бебе – старец, жена- мъж, бременна жена – кърмеща майка и т.н. Потребностите са различни и за всеки от нас всичко е създадено, всичко е разработено и всичко е готово.

Освен това БАД притежават имуномодулиращо действие. Приблизително 60% от хората в страната имат имунодефицит. Не се притеснявайте – това не е СПИН. Но това е имунодефицит с всичките му последствия – като умора и лесна податливост към всички вирусни и бактериални инфекции. С помощта на БАД този проблем може да се разреши. Това ни показва, че биологично активните добавки са най-важният елемент в храненето на човека.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ДЕФИЦИТ ОТ ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

За правилното функциониране на човешкия организъм са необходими 
60 микроелемента, 16 витамина и 15 аминокиселини.

Изкуственото наторяване на нашите земи се извършва с 4 минерала, вследствие на което, с течение на годините почвата обеднява, а оттам плодовете и зеленчуците са с недостиг на редица важни микроелементи.

Термичната обработка на храната допълнително разгражда и унищожава витаминния и минерален състав, което води до нерационално и непълно хранене на организма. Недостигът на минерали и витамини при храненето се отразява върху нормалното функциониране на органите и причинява функционални изменения, известни като болести

Недостигът на цинк, селен, сяра, мед, желязо, калций, магнезий, фосфор, силиций и вит. – С, Е, Н, В1, В8, както и прекомерната употреба на сол, мазнини и стимуланти води до побеляване на косата и оплешивяване.

Недостигът на вит. – А, В2, В6, цинк и селен, както и употребата на захар и никотин увреждат зрението .

Недостигът на флуор, калций, мед, цинк, йод и селен и вит. – А, С и D съчетано с прекомерната употреба на захар, никотин и млечни произведения, предизвикват кариес и гуша.

Недостигът на незаменимите аминокиселини, минералите – манган, мед и селен и вит.-Е, А, В и D, съчетани с приема на големи количества мазнини, предизвикват остеохондроза, рак на млечните жлези и сърдечно-съдови заболявания .

Недостигът на вит. – В3, В8, А, Е, С и микроелементите-калий, цинк, селен и сяра, съчетани с животински мазнини и никотин, предизвикват сърдечно-съдови болести и увреждания на белите дробове.

Недостигът на вит. – В1, В3, В9, Е и елементите – желязо, фосфор и манган съчетани с храни от животински произход, алкохол, никотин и наркотични вещества, предизвикват болести на черния дроб, рак на червата и кожни проблеми.

Недостигът на вит. – С, F на натрий и калций, съчетани с алкохол, никотин и наркотици, предизвикват камъни в бъбреците.

Недостигът на вит. – В6, елементите – хром, цинк, манган, ванадий, калий и фосфор, съчетани със солена, люта и пържена храна, предизвикват жлъчни камъни.

Недостигът на вит. – В3, В5, С, Е, цинк и молибден, съчетани с алкохол, захар мазнини и белтъчини, причиняват диабет.

Недостигът на вит. – В1, В5, D, калий, желязо, силиций и хранителни влакнени съчетани с много белтъчини, мазнини, захар и алкохол, причиняват рак на дебелото черво и простатит.

Недостигът на вит. – Н и елементите – калий, натрий, манган и селен, предизвиква слабост и болки в мускулите.

Недостигът на вит. – А, Е, С, В5, В6, мед, селен, фосфор и калций, съчетани с много мазнини, захар, белтъчини и алкохол, предизвикват болки в ставите.

Недостигът на вит. – D, С, В9, В12, калций, флуор, цинк и мед, причиняват остеопороза, а на вит. – В1, В3, В6, С, Е, мед, селен и сяра, предизвикват артрит.

Недостигът на вит. – Е,В1, В3, В6, В9, В12, желязо, манган мед и фолиева киселина, съчетано с обилно хранене с животински мазнини, белтъчини, захар и алкохол, водят до анемия.

Именно затова всички необходими аминокиселини, витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, протеини и други, аз и моето семейство, си ги набавяме с хранителните добавки на Корпорация „Siberian Health“! За всички вас, които сте се заинтересували и все още четете тези редове, препоръчвам да прочетете и информацията за един от патентованите топ-продукти на Siberian Health, като  проследите линка: https://goo.gl/S2BacV

Ако ви е харесала моята интерпретация по темата „Защо боледуваме ?“, може да оставите коментар! Ако ви е харесала информацията за предлагания продукт, може да се регистрирате в нашия екип и да го закупите от интернет магазина на Siberian Health или да се свържете с мен за повече информация!

Здраве и благоденствие, приятели!

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

Cancel reply

Сайт на NHD Team - независими бизнес-партньори на Siberian Wellness. Официалният сайт на Корпорация Siberian Wellness е siberianhealth.com. Този сайт не е интернет-магазин. Информацията, публикувана на сайта носи препоръчителен характер и с цел общи познания, Тя не заменя професионална консултация с медицински специалист. Винаги се обръщайте за съвет към Вашия лекуващ лекар. Хранителните добавки не са лекарствени средства.

Дизайн и реализация от